søndag 29. november 2009

Cheval Sombre


One-man bandet Cheval Sombre (Christopher Porpora) startet tidlig på 2000-tallet å skrive og spille inn sanger i en leilighet i New York. Han sendte så opptakene til Sonic Boom (Spacemen 3 / Spectrum), som gjerne ville produsere skiva, de gikk sammen i studio for å spille inn debutplaten til Chaval Sombre i 2006, det skulle ta tre år før den ble ferdig.
Før dette hadde Chaval Sombre gitt ut tre 7” singler (Static Caravan/ Trensmat), som alle ble utsolgt umiddelbart, og er nå samleobjekter. Dette album ble utgitt på Double Feature Records, et plateselskap som drives av Dean Wareham (Ex-Galaxie 500 og Luna) fra Dean & Britta. Og nettopp Dean Wareham og Britta Phillips bidrar med gitar, bass og tangenter på flere av sporene her, og Sonic Boom spiller sitt karakteriske orgel og har lagt effekter på skiva. Dette høres ofte ut som om Spectrum/Spacemen3 har byttet ut el-gitaren med den akustiske, for arrangementene, stemningen og sounden her er jo noe av det karakteristiske ved Sonic Booms produksjoner.
Dette er et meget bra debutalbum, dronete psykedelia og folk blandes fint. To av sangene 'Troubled Mind' og 'I've Been All Around This World er tradisjonelle sanger, det er også en cover av The Doors '' Hyacinth House "( LA Woman)

Ingen kommentarer: