torsdag 26. november 2009

The Black Ryder – Buy the ticket, take the ride


Endelig kommer debutskiva til Sydney bandet The Black Ryder. De har allerede rukket å ha oppvarmingsgigger for blant andre Black Rebel Motorcycle Club, Brian Jonestown Massacre og The Charlatans, og det uten å ha kommet med en ordentlig utgivelse.
The Black Ryder er Aimee Nash og Scott Van Ryper, en duo som hoppet av bandet The Morning After Girls i 2007 (og det kanskje med rette når man hører siste deres utgivelse som er superglatt og poppete, en skuffelse etter hva de har prestert før.)
Buy the ticket, take the ride (Hunter S Thompson sitat/film) har med gjesteartister fra The Church, BRMC , Swervedriver og Brian Jonestown Massacre, og nettopp disse bandene forteller jo en del om hva dette bandet driver med. De andre inspirasjonkildene er opplagte. Man har hørt lyden før og nå har det jo også blitt en kunstform knekke kodene til pionerbandene. Låtene er pakket inn i fin dis av gitarer og klanger, og er overraskende varierte i form og fremføring. Noen av låtene har jo ligget på myspace siden deres siden i fjor og bærer preg av de er skrevet over en lengre periode, som virker ganske forfriskende.

Buy the ticket, take the ride er ut gjennom sitt eget plateselskap, The Anti-Machine Machine og EMI

Ingen kommentarer: