torsdag 1. oktober 2009

Exploding Head


A Place To Bury Strangers har en fantastisk sound og de spiller høyt og stort. Det er en vegg av lyd som reiser seg og bandet klarer å skape en unik sound og kombinasjon av elementer, noe som gjør dem mer interessante enn et flertall av sine samtidige.
"Exploding Head" er det første skikkelige album fra APTBS, deres selvtitulerte debut var en samling av singler og b-sider. De opplagte referanse punktene finner man umiddelbart her, men de prøver på ingen måte å kopiere sine kilder, bare gjøre ting bedre og fetere.

Bandet setter sin egen signatur og særpreg på hver av de ti sporene. De lykkes med dette mye på grunn av gitarist/vokalist Oliver Ackermann fasinasjon for lyd og støy, han produserer da også sine egne effektpedaler under navnet Death By Audio,(hans pedaler brukes av blant andre Sonic Youth, Wilco og vårt eget Serena Maneesh.) og det solide kompet til bassist Jono Mofo og trommis Jay Space.
Skiva sparkes i gang med frenetiske ”It Is Nothing” med en forvrengt vokal og skitten gitar, den følges opp av den catchy ”In Your Heart” som er første singel fra skiva. Herfra og ut boltrer de seg i sjangere med samme attitude, og det er skittent og blytungt.

En herlig blanding av shoegaze og industriell påvirkning. Hele veien ligger det likevel en enorm popfølelse, sterk låtskriving og en fantastisk manipulering av lyd under den krevende produksjonen.

APTBS er nå på det legendariske plateselskapet Mute

Ingen kommentarer: