tirsdag 22. september 2009

Syredryppende sukkerpop


Svevende drømmende låter innhyllet i en tåke av gitarer og andre effekter som ligger lagvis oppå en sukkersøt mumlende popmelodi, låter det kjent? Ja visst gjør det det. Mange henter jo inspirasjonen sin i band fra 80- og 90-tallet som hadde dette som varemerke, og LSD and The Search For God fra San Francisco er intet unntak. Her er det tydelige nikk til band som strakk seg etter en orginal og mest mulig særpregen sound. I dag er dette erstattet med å la referansene skinne tydelig igjennom, nærmest som en hyllest til de kredible bandene man er inspirert av. Kanskje dette er en konsekvens av jungelen av musikk der ute; utallige småband og labeler, utgivelser på eget selskap, hjemmeproduksjon av cd-r plater og en milliard myspace kontoer. En måte å kategorisere seg selv på og nå frem til sitt publikum.
Bandene de referer til er gjerne band som til slutt ble store på grunn av sin kompromissløse sound og egenart. Her forsyner LSD seg grådig og evner til en viss grad å lage sitt eget utrykk. Det svinger av denne 5 spors EP’n, LSD har fått til alt riktig: sounden, gitarlydene og vokalharmoniene sitter, men låtene manger det lille ekstra. EPen blir kanskje litt for anonym og sukkersøt til å skille seg ut fra mylderet, men jeg ser frem til å følge dette bandet videre.

Det er ikke utenkelig at neste skive er rett rundt hjørnet, for denne vinylen er allerede to år gammel og har havnet i undertegnedes hender alt for sent.

LSD and the search for God er på labelen Mind Expansions Records, en label som absolut er verdt å følge med på. Det catchy bandnavnet er forøvrig tatt fra boken: “The Private Sea: LSD and the search for God” (1967) av William Braden, som handler om ’hallucinogenic drugs and religious experience’.

Ingen kommentarer: