fredag 25. september 2009

Born Again Revisited


Det er sikkert noen som begynner å få en overdose av hipster-skrangle-punk-rock nå, men jeg klarer mer en gjerne en dose til med Times New Viking.
Bandet fra Colombus, Ohio som ble dannet i 2004 består av gitarist Jared Phillips, keyboardist Bet Murphy og trommeslager Adam Elliott.
De har gitt ut tre plater tidligere: Dig Yourself ’05, Presents the Paisley Reich ’07, og Rip It Off ’08, og stakk virkelig frem hodet på sistnevnt, som ble hyllet av kritikere og fans, og faktisk nådde en 17 plass på Billboard lista.
De 2 første skivene ble utgitt på kredible Siltbreeze Records og de 2 siste på relativt store og etter hvert legendariske Matador Records.

Med “Born Again Revisited” kjører de på med samme lo-fi estetikk, støy, skranglete korte skeive låter (15 sanger, 30 min), drevet frem av gitar, orgel, trommer og gjerne en overstyrt vokal. Den høres ut som om den er spilt inn live i studio, lyden er primitiv og rå og her spilles det ofte feil på arrogant vis. Lenge leve ufulkommenheten.
Skiva innholder alt fra fine harmoniske spor til god garage-pop, og til mer stakkato bråkete punkere.
Dette er en gjennomført catchy skive, og de vet hvordan å hylle sine stilistiske forfedre uten å høres ut som nok et rip-off band. Mp3:No Time, No Hope
TNV spiller på Revolver i Oslo fredag 9. oktober

Ingen kommentarer: