onsdag 8. oktober 2008

The Power Of Negative Thinking


The Jesus and Mary Chain
The Power Of Negative Thinking: B-Sides & Rarities (4CD Boks)

Mens alle ventet på et nytt album fra støypopheltene fra Skottland, så slipper de i stedet en 4 CD boks med diverse rariteter. Denne utgivelsen er en perfekt introduksjon til JAMC hvis man ikke kjenner til bandet fra før. Det er nå 25 år siden de spilte inn sin første demo (og 10 år siden de spilt inn sin foreløpig siste låt), bandet er allerede legendariske og minst like beryktede. JAMC har jo alltid vært tidlig ute med å definere lyden av hva som vil komme, dette har ikke alltid vært helt problemfritt da noe har vært så tidsriktig at det ikke lenger høres veldig bra ut i dag. På denne boksen har de gjort jobben, lyden er mer tilgjenglig enn før, mens musikken forsatt er kynisk og støyete...og like vakker.
(NB! Bobby Gillespie, tidligere trommeslager i JAMC, nå vokalist i Primal Scream spiller på Rockefeller i kveld)

torsdag 2. oktober 2008

PRML SCRM

Endelig er legendene i Primal Scream tilbake i byen, etter en litt skuffende Øyakonsert i fjor og etter en legendarisk Rockefellerkonsert i 2000.

Nå skal de ut å spille Beautiful Future, skiva som kom for et par måneder siden, som fikk en heller laber mottakelse, men det gir jo de som regler f i. De vil i hvertfall gjerne fremstå slik, på tross av at de har gitt ut sin mest poppa skive så langt.
Så gjør deg klar for sjangersjonglering, her blir det garantert soul, kraut, mørk electro, klassiske rock 'n' roll-riff og tradisjonelle poplåter

Rockefeller 10 okt