mandag 23. august 2010

Hurricane Heart Attacks


Hurricane Heart Attacks fra Pampas, Argentina har sannsynligvis tatt sitt kronglete bandnavn fra The Warlocks låta med samme navn.
De spiller psychedelisk ørkenrock, hovedsakelig basert på akustiske instrumenter som kassegitar, legüerotromme (trad argentinsk tromme), slidegitar, munnspill, tamburin, med el-bass og gitar i bunn. Bandet var opprinnelig en duo, men har vokst til en kvartett i forkant av denne 7 spors EP’n. Legüerotrommen gjør seg godt her og gir dette et særpreg og personlig vri i psych-folk sjangeren selv om låtene er svært tradisjonelle og ligger godt plantet i landskapet til BJM, BRMC, Spiritualized og tidligere nevnte Warlocks.
Free download
myspace

lørdag 21. august 2010

Up-Tight


The Beginning of the End - 12" Vinyl
Det var et umiddelbart kick å høre "The Beginning of the End", det siste studioalbumet fra det japanske psych-rock bandet Up-Tight. Denne 4 spors skiva sparker i gang med låta ”Our Own Portrait ” som strekker seg over 10 minutter med kontinuerlig basspulsering, perkusjon, mantraaktige trommer og en frenetisk og utflippa fuzza solo som kan minne om Velvet Underground ( det gjør jo i grunnen navnet og). Videre er skiva innom en sløy ballade med tittelen ”A Song For Your Pain” hvor en melankolsk japansk stemme flyter på et bakteppe av myk psychedelia og fuzza gitarsoloer. Så følger det mer abstrakt drone-noise i ”The Destruction” som bryter ut i kakafoni av deilig overstyrte gitarer og bass før de avslutter med tittellåta”The Beginning of the End” som beveger seg litt mer over i kraut-land, men også her med svære internse fuzza gitarer som bygger seg opp igjennom de nesten 15 minuttene sporet varer.

Skiva er utgitt i Europa på italienske 8mm Rec i et opplag på 210 eks.

tirsdag 17. august 2010

Secret Colours

S/T (self released)
Unge Secret Colours fra Chicago leverer et usedvanlig helstøpt debutalbum. Med gode, catchy låter og en feit smakfull sound som kler deres 60-talls psychedelia fetisjme og estetiske sans har de sluppet årets sommerskive. Dette er en god og variert pop-psychedelia skive hvor de boltrer seg i musikkhistorien, stjeler og blander og likevel leverer Secret Colours en skive som er full av sjel og med særpreg.

De gode varierte låtene, samt at de har tatt seg mer tid til å arrangerer låtene litt annerledes enn mange andre i samme sjanger trekker det hel opp; det er kanskje ikke alltid nok med tremolo/feedback/delay (hø, ække det nok??). Dette gjør uansett at Secret Colours klarer å skille seg ut fra massen med sin delikate, tilslørte og hypnotiske psykedeliske garasje-pop. Skiva kan streames herfra: secretcolours.bandcamp.com

torsdag 12. august 2010

The Cult of Dom Keller


The Cult of Dom Keller.
Fin mørk og tung psychedelia fra England.

EP 1 kan streames og kjøpes herfra: apolloaudio.com

mandag 9. august 2010

Black Market Karma


Black Market Karma - Psychedelic Circus EP
God psykedelisk rock & roll fra London!


myspace.com/blackmarketkarma

torsdag 5. august 2010

Darker My Love


Alive As You Are (Dangerbird Records 2010)
På sin tredje LP skifter Los Angels baserte Darker My Love virkelig retning. Etter den første LP'n fra 2006 som lå i psychedelia-rock sjangern, til oppfølgeren "2" fra 2008 hvor de leverte et saftig velprodusert indie-pop-rock album, lefler de på årets "Alive As You Are" med psychedelisk country-rock/west-coast pop i stor grad inspirert av bl.a The Byrds, CSN&Y og Grateful Dead (ca 1970). DML kan i stor grad virke som om det er låtskriver Tim Presleys hjertebarn. Mr Presley er allsidig og svært aktiv, han startet sin musikalske karriere i hardcore/punkbandet The Nerve Agentes, blitt er medlem i The Strange Boys og gir ut feiende flott solo-materiale under navnet White Fence. Han bidro også på The Falls "Reformation Post TLC" fra 2006. "Alive As You Are" er spilt inn helt analogt i det berømte Hyde Street Studios i San Francisco (hvor bl.a Jefferson Airplane, Creedence Clearwater Revival og The Grateful Dead har spilt inn materiale). DML har dessuten fått med seg trommeslager Dan Allaire fra Brian Jonestown Massacre på denne skiva. Fin tilbakelent sommerskive

mandag 2. august 2010

All in the Golden Afternoon


Her kan man høre den kommende skiva til psychedeliaduoen
All in the Golden Afternoon fra Austin
"Magic lighthouse on the infinite sea".
allinthegoldenafternoon.bandcamp.com