søndag 29. november 2009

Cheval Sombre


One-man bandet Cheval Sombre (Christopher Porpora) startet tidlig på 2000-tallet å skrive og spille inn sanger i en leilighet i New York. Han sendte så opptakene til Sonic Boom (Spacemen 3 / Spectrum), som gjerne ville produsere skiva, de gikk sammen i studio for å spille inn debutplaten til Chaval Sombre i 2006, det skulle ta tre år før den ble ferdig.
Før dette hadde Chaval Sombre gitt ut tre 7” singler (Static Caravan/ Trensmat), som alle ble utsolgt umiddelbart, og er nå samleobjekter. Dette album ble utgitt på Double Feature Records, et plateselskap som drives av Dean Wareham (Ex-Galaxie 500 og Luna) fra Dean & Britta. Og nettopp Dean Wareham og Britta Phillips bidrar med gitar, bass og tangenter på flere av sporene her, og Sonic Boom spiller sitt karakteriske orgel og har lagt effekter på skiva. Dette høres ofte ut som om Spectrum/Spacemen3 har byttet ut el-gitaren med den akustiske, for arrangementene, stemningen og sounden her er jo noe av det karakteristiske ved Sonic Booms produksjoner.
Dette er et meget bra debutalbum, dronete psykedelia og folk blandes fint. To av sangene 'Troubled Mind' og 'I've Been All Around This World er tradisjonelle sanger, det er også en cover av The Doors '' Hyacinth House "( LA Woman)

torsdag 26. november 2009

Surface of Eceon


(Strange Attractors Audio House 2001)
Surface of Eceon kan vel regnes for å være undergrunns-supergruppe, da den består av folk fra to fete space rock/psychedelia band; Yume Bitsu og Landing. Og kombinasjonen synes å ha vært helt riktig for å generere en dose magi. Atmosfærisk og tidvis transcendent bruker de tre gitarer manipulert av et enormt arsenal av effektpedaler for å lage stemningsfulle lydlandskaper, med diskret Neu-aktige trommer og melodisk, repeterende bassganger. Lange, seige dronepsychedliaspacenoisekrautrock-låter, uten så mye krumspring og sparsommelig med vokal.
Medlemmene trakk seg tilbake til sine respektive band etter etter å ha gitt ut to album og to Ep'er 2001 - 2003

Rosix Noir & The Sellick Maneuver


Søndag 29 november kan du få med deg en god dose Oslo-psychedelia på Parkteateret da Oslo Grammofon og Sunday Digestive presenter Rosix Noir & The Sellick Maneuver.


Forvent deg store doser med My Bloody Valentine, Primal Scream og Spacemen 3 inspirert rock!

All In The Golden Afternoon


Duoen All In The Golden Afternoon er et av prosjekt fra det Austin's baserte ekteparet Rachel Goldstar og Carlos Jackson.
EP’n ble gitt ut på Mind Expansions i 2008, man jeg har ikke fått den som fysisk format før nå.

Rachel Stagg (Experimental Aircraft/Eau Claire med Jessica Bailiff/Monster Movie/ Tunnels/Static Silence/Rachel Goldstar/ The Black Angels...puh) er en driftig dame som man ser; duoen ga ut denne selvtitulert EP’n i fjor og har en full-lengde LP planlagt senere i år. Tidligere i år ga hun ut skive sammen med Experimental Aircraft Third Transmission: Meet Me on Echo Echo Terrace, og bandet er angivelig tilbake i studio og spiller inn en ny EP. Som medlem av The Static Silence, ga hun ut Found i mai. Hun har også et soloprosjekt under navnet Rachel Goldstar, som hun har planlagt å ha en release med i løpet av året. Hun spiller også bass for psychedeliabandet The Tunnels, også her sammen med ektemannen Carlos Jackson (ex-Polyphonic Spree/Shells/Tunnels/ Static Silence). I tillegg til dette driver hun labelen Rollerderby Records.
Denne EP’n er en svevende og delikat utgivelse, den bærer litt preg av hjemmeproduksjon, men det gjør da ingenting. Alt du hører ble spilt på en 8-spors Tascam 38 reel-to-reel maskin (visstnok redusert til en 7-spors på dårlige dager). Dette er solid debut-ep, og jeg gleder med til fortsettelsen. Masse fine drømmende psykedeliske lyder og arrangementer her...og assosiasjoner selvfølgelig.
Navnet har de tatt fra et av de hallusinogene diktene til Lewis Carroll dikt(Alice in Wonderland),

The Black Ryder – Buy the ticket, take the ride


Endelig kommer debutskiva til Sydney bandet The Black Ryder. De har allerede rukket å ha oppvarmingsgigger for blant andre Black Rebel Motorcycle Club, Brian Jonestown Massacre og The Charlatans, og det uten å ha kommet med en ordentlig utgivelse.
The Black Ryder er Aimee Nash og Scott Van Ryper, en duo som hoppet av bandet The Morning After Girls i 2007 (og det kanskje med rette når man hører siste deres utgivelse som er superglatt og poppete, en skuffelse etter hva de har prestert før.)
Buy the ticket, take the ride (Hunter S Thompson sitat/film) har med gjesteartister fra The Church, BRMC , Swervedriver og Brian Jonestown Massacre, og nettopp disse bandene forteller jo en del om hva dette bandet driver med. De andre inspirasjonkildene er opplagte. Man har hørt lyden før og nå har det jo også blitt en kunstform knekke kodene til pionerbandene. Låtene er pakket inn i fin dis av gitarer og klanger, og er overraskende varierte i form og fremføring. Noen av låtene har jo ligget på myspace siden deres siden i fjor og bærer preg av de er skrevet over en lengre periode, som virker ganske forfriskende.

Buy the ticket, take the ride er ut gjennom sitt eget plateselskap, The Anti-Machine Machine og EMI

Brightblack Morning Light

Fredag 27 Nov spiller fantatiske Brightblack Morning Light på Parkteateret i Oslo

De er support for Port O'Brien