onsdag 30. september 2009

Music Of The Modern White


Zs fra Brooklyn ble dannet i 2000 og har eksistert fra tid til annen som trio, kvartett og sekstett. Gruppen har utspring fra Wet Ink Collective, som består av en gruppe komponister og musikere som ønsker å fremme ny musikk. Zs’ musikk er vanskelig å kategorisere, og har blitt beskrevet med begreper som blant annet no-wave, brutal-prog, frijazz og postminimalisme. New York Times har kalt dem ‘et av de sterkeste avant-garde band i New York’. Selv sier de at de primært er opptatt av å lage musikk som utfordrer de fysiske og mentale begrensninger for både utøver og lytter. Denne 12”, Music Of The Modern White har to spor og hvert spor er delt i tre partier. Den åpner med MMW I, en serie med trommebeats; en overstyrt metallisk lyd som drønner i vei. Etter en stund sniker det seg flere elementer inn, først saksofoner, deretter feedback og gitarer i flere lag, manipulerte til det ugjenkjennelige. Til slutt supplerer de lydbildet med synth-lyder. Det danner en intens og vakker støy, før det hele løser seg opp i en lang outro drevet frem av mer støy og utskrudde saksofoner og gitarer. MMWII fortsetter med hysterisk tromming, monotont, færre lag av lyder, men med støy og en saksofonist prøver å gjenskape det kaotiske og spastiske uttrykket som vi forbinder med mange tidligere ’frie’ saksofonister. Knall skive å få med seg nå som høstmørket sniker seg på.

Denne EP’en er fortsatt tilgjenglig på The Social Registry, og er du først inne på denne websiden så kan du like gjerne bestille et par tidligere 7” og 12” av Zs eller noen av de andre bra utgivelsene denne labelen har på samvittigheten.

Sic Alps - L.Mansion


Lo-fi garage-psych bandet Sic Alps er ut med ny singel (25/08) på Slumberland Records i et begrenset opplag 7" på rosa vinyl. De er et av de få bandene jeg vet om som har boikottet MySpace helt, som andre hyller og hevder er måten å komme seg opp og frem på. Sic Alp har klart å få mye hype rundt seg og har fått jobben som oppvarmingsband for Sonic Youth ved en rekke konserter uten Myspace, men med god hjelp fra diverse blogger og musikk sider. Den 7” føyer seg inn i rekken av sterke utgivelser, og viser igjen deres teft for retro-pop, og det er Donovan cover/remake på b-siden. MP3: L.Mansion

VOICEsVOICEs – Sounds Outside EP


VV er en eksperimentel duo, Jenean Farris og Nico Turner, to kvinnelig trommeslagere, som her har valgt å prøve ut vokal, gitarer, trommer, loops og div lyder. EP'en ble innspilt live i et kunstgalleri som gir opptakene en naturlig og stor lyd, og resultatet har blitt ambient og hypnotiserende, drevet frem av en monoton tromming, gitar med masse ekko/klang, noen loops/samples og svevende vokaler .
Den er produsert av Prefuse 73, som for øvrig nå jobber med deres neste utgivelse som kommer ut på Manimal Vinyl i januar 2010.


mandag 28. september 2009

Ringo Deathstarr ute med ny 7"

Fra svcrecords.co.uk:

Ringo Deathstarr are from Austin, Texas...
Ringo Deathstarr like to play short sets...
Ringo Deathstarr are very loud...
Ringo Deathstarr fucking rock...

Elliott Frazier originally formed the band in 2005 in his hometown of Beaumont, TX. After a few personel changes and re-locating to Austin, TX they have now settled on this line-up.

Ringo Deathstarr have been creating quite a stir on the live front with blistering volume and breathtaking performances of the short adrenaline fuelled variety, so much so that they've secured themselves support slots with the mighty Voxtrot, The Dandy Warhols and a very well received showcases at 2008's and 2009's SXSW.

They will be hitting the shores of the UK at the end of November and start of December 2009 for their debut shows here, full dates and details will be posted as soon as they have been confirmed.

'Ringo Deathstarr - In Love'

01. In Love
02. Summertime
SVC-024 - September 2009

Released on limited edition 7" vinyl & digital download.

To listen to the tracks then please visit:
SVC's MySpace page here
or Ringo Deathstarr's MySpace page here.

fredag 25. september 2009

Born Again Revisited


Det er sikkert noen som begynner å få en overdose av hipster-skrangle-punk-rock nå, men jeg klarer mer en gjerne en dose til med Times New Viking.
Bandet fra Colombus, Ohio som ble dannet i 2004 består av gitarist Jared Phillips, keyboardist Bet Murphy og trommeslager Adam Elliott.
De har gitt ut tre plater tidligere: Dig Yourself ’05, Presents the Paisley Reich ’07, og Rip It Off ’08, og stakk virkelig frem hodet på sistnevnt, som ble hyllet av kritikere og fans, og faktisk nådde en 17 plass på Billboard lista.
De 2 første skivene ble utgitt på kredible Siltbreeze Records og de 2 siste på relativt store og etter hvert legendariske Matador Records.

Med “Born Again Revisited” kjører de på med samme lo-fi estetikk, støy, skranglete korte skeive låter (15 sanger, 30 min), drevet frem av gitar, orgel, trommer og gjerne en overstyrt vokal. Den høres ut som om den er spilt inn live i studio, lyden er primitiv og rå og her spilles det ofte feil på arrogant vis. Lenge leve ufulkommenheten.
Skiva innholder alt fra fine harmoniske spor til god garage-pop, og til mer stakkato bråkete punkere.
Dette er en gjennomført catchy skive, og de vet hvordan å hylle sine stilistiske forfedre uten å høres ut som nok et rip-off band. Mp3:No Time, No Hope
TNV spiller på Revolver i Oslo fredag 9. oktober

tirsdag 22. september 2009

Syredryppende sukkerpop


Svevende drømmende låter innhyllet i en tåke av gitarer og andre effekter som ligger lagvis oppå en sukkersøt mumlende popmelodi, låter det kjent? Ja visst gjør det det. Mange henter jo inspirasjonen sin i band fra 80- og 90-tallet som hadde dette som varemerke, og LSD and The Search For God fra San Francisco er intet unntak. Her er det tydelige nikk til band som strakk seg etter en orginal og mest mulig særpregen sound. I dag er dette erstattet med å la referansene skinne tydelig igjennom, nærmest som en hyllest til de kredible bandene man er inspirert av. Kanskje dette er en konsekvens av jungelen av musikk der ute; utallige småband og labeler, utgivelser på eget selskap, hjemmeproduksjon av cd-r plater og en milliard myspace kontoer. En måte å kategorisere seg selv på og nå frem til sitt publikum.
Bandene de referer til er gjerne band som til slutt ble store på grunn av sin kompromissløse sound og egenart. Her forsyner LSD seg grådig og evner til en viss grad å lage sitt eget utrykk. Det svinger av denne 5 spors EP’n, LSD har fått til alt riktig: sounden, gitarlydene og vokalharmoniene sitter, men låtene manger det lille ekstra. EPen blir kanskje litt for anonym og sukkersøt til å skille seg ut fra mylderet, men jeg ser frem til å følge dette bandet videre.

Det er ikke utenkelig at neste skive er rett rundt hjørnet, for denne vinylen er allerede to år gammel og har havnet i undertegnedes hender alt for sent.

LSD and the search for God er på labelen Mind Expansions Records, en label som absolut er verdt å følge med på. Det catchy bandnavnet er forøvrig tatt fra boken: “The Private Sea: LSD and the search for God” (1967) av William Braden, som handler om ’hallucinogenic drugs and religious experience’.