lørdag 7. februar 2009

The more it succeeds, the more it fails

New York baserte Psychic Ills er nå ute med sin tredje full-lengder Mirror Eye, virkelig laangt ute, for dette bandet blir jo bare skeivere og mer psykedeliske for hver utgivelse. Early Violence, som samlet 7'' og 12" Mental Violence I og II, virker nesten konvensjonell i forhold til 2006-utgivelsen Dins og årets Mirror Eye. Fra å lage knalllåter som Killer, går det nå mer i tåkete, jammete stemningsrapporter fra det ytre eller var det østen? Det kan bli i overkant mye mystical shit her, men i sin helhet synes jeg skiva er uimotstålig. Åpningssporet Mantis, som forøvrig betyr profet på gresk, er en syre-jam som strekker seg over 10 minutter med tablas, synth og sitar-inspirert gitar, denne låta setter standaren for resten av skiva; hypnotisk, repetative beats, feite klanger og ganske så langt ute. Det virker som de har funnet en groove som basis for låtene og improvisert rundt dette, med lite vokal og lange utflytende partier.

"The more it succeeds, the more it fails” som er skrevet på coveret er et sitat av den britiske filosofen Alan W. Watts. Han var svært opptatt av østlige religioner og asiatisk filosofi og ulike former for sinnsutvidelse, og eksperimenterte tidlig med LSD.
Og det må Psychic Ills tydligvis også ha gjort. Suksessen uteblir garantert denne gangen og. God tur!

"Mantis" video:

Skiva er ute nå på The Social Registry

Low Frequency In Stereo


For en måneds tid siden slapp The Low Frequency In Stereo skiva Futuro som ble hyllet i samtlige norske aviser og i kveld spiller de på Blå. Sjekk dem ut! Myspace.

torsdag 5. februar 2009

Blank Dogs


Man vet ikke så mye om Brooklyn-baserte Blank Dogs, bortsett fra at det er èn fyr og at han er veldig produktiv. Det er vel heller ikke meningen at man skal vite så mye siden han alltid har ansiktet tildekket av en maske eller tøyfiller. Musikken fremstår også til tider ganske tildekket av skurrete gitarer, overstyrt vokal, skeive synther og herpa samples, men det dekker likevel ikke over hans teft for fengende låter og melodier. Han har en lang diskografi, og selv om det meste er utgitt i begrenset opplag (på bl.a kassetter, cd-r, 7") er det meste gjort tilgjengelig på nett og kan lastes ned gratis (med mulighet for å donere - noe du selvfølgelig gjør). Fram til nå har han befunnet seg langt nede i undergrunnen, men med all buzzen som har vært rundt Blank Dogs det siste året, ser det ut som om han endelig er klar for å stikke hodet opp av kjelleren.

Sjekk ut: The Fields (Woodsist 2008), On Two Sides (Troubleman Unlimited 2008)


Lux Interior 21.10.1946 – 04.02.2009

R.I.P. Vokalist i legendariske The Cramps
døde onsdag av en hjertfeil, 62 år gammel.

The Cramps var en del av CBGB punk-bevegelsen i New York på 70 tallet.
De var de første som blandet punk og rockabilly til deres egene skittne form for garagepunk og er anerkjent om innovatørene av psychobilly. Takk for all energi og galskap du ga.

onsdag 4. februar 2009

APTBS

er ute med ny video til My Weakness
Pitchfork.tv: Director Dylan Mulick envisions A Place to Bury Strangers' lo-fi sonic assault with an over-saturated, grainy fuzz-bomb of a video, interspersing some Smokey and the Bandit-era roadster film with live footage of the band. It's a psychedelic roadtrip whose chopped cuts and strobe-light shutter effects manage to match the song's intensity.

6 april slipper de dessuten singlen 'Missing You'og kommer i den forbindelse til europa for å promotere den, men kun i UK foreløpig:
31.03 Dublin, Ireleand - Whelans
01.04 Glasgow, UK – Stereo
02.04 Manchester, UK – Ruby Lounge
03.04 Leeds, UK – Cockpit
05.04 Birmingham, UK – Barfly
06.04 London, UK – Kings College